Gaia + Herman

Vroni i VM

Her ser der Vroni som eies av Gabrielle og Erik Eggers. Hun er blitt en flott tispe og Gabrielle og Erik er veldig fornøyd med henne.

Vroni, her sammen med pappaen til Erik. Flott jente 🙂

 

_________________________________________________________________________________________

Nonstop – en glad laks 🙂

Fant dette bildet av Nonstop på Tuva Lem sin facebook side – blir glad bare jeg ser på det 🙂

Nonstop

____________________________________________________________________________________________

120709

Spørsmål vedr Nelli sin skade/avliving….

Jeg har etterhvert fått forståelsen av at det i hundekjørermiljøet blir snakket mye om hva som har skjedd med hunden Nelli som Beatrice Gatti eide og som ble avlivet pga problemer med hofter/rygg. Nelli var en valp etter Gaia (Cera+Scotter) og Herman (HeraII+Loke). Jeg hadde kullet etter Gaia og Herman hos meg fram til de var leveringsklare. Dette som en del av samarbeidet jeg har med Bjørn Sigurd Andersen. Gaia er en tispe som han hadde avlsrett på.

Nelli ble bare 8 mnd før hun ble avlivet. Årsakene er uten tvil problemer med hoftene. Beatrice har fått opplyst fra sin veterinær at dette skyltes HD. Andre vetrinærer som Bjørn Sigurd har drøftet dette med mener at det er vanskelig å si om dette skyldes en mekanisk skade som igjen har skadet nervene (og dermed musklaturen) i hoftepartiet eller om dette er genetisk betinget. Vi har heller ingen mulighet til å finne ut av dette nå som Nelli er avlivet.

Jeg syntes dette er en fryktelig trist historie og i etterpåklokskap skulle jeg selvfølgelig ønske at både Gaia og Cera var HD-røntget. Slik er det ikke. Begge foreldrene til Cera (Molly+Rotor) er imidlertid HD-røntget og HD-fri. Jeg vet også at hverken Gaia eller Cera har antydning til synlig problemer med hverken hofter eller rygg. Jeg håper derfor at alt er bra med både dem og de andre valpene de har hatt. Dersom noen fortsatt skulle ha spørsmål rundt denne situasjonene ber jeg om at dere retter de til Bjørn Sigurd Andersen som er oppdretter på dette kullet og som har mer kunnskap enn meg om denne problemstillingen.

___________________________________________________________________________________________

050709

Nelli er død

For litt tid tilbake måtte Nelli avlives. Nelli bodde hos Beatrice Gatti og var en høyt elsket hund. Beatrice beskriver at Nelli tydelig hadde problemer med hoftene/bakparten. Hun ble fort sliten og hadde etterhvert også tydelig vondt. Beatrice var i kontakt med flere vetrinærer og fikk ulike svar på hva som kunne være galt eller hvordan hun skulle forholde seg til dette. Etterhvert ble det tatt røntgenbilder av hoftene til Nelli og de viste tydelig at noe var galt. Beatrice valgte, etter råd fra veterinæren å avlive Nelli da det var lite håp for at hun skulle bli helt bra selv om de opererte henne. Dette var selvfølgelig fryktelig trist men antagelig en riktig avgjørelse.

Jeg har 2 søsken av Nelli og syntes selvfølgelig det var forferdelig da jeg fikk denne beskjeden, men sånn er livet. Det er aldri noen garanti for at alt går bra her i livet og denne gangen var det Nelli og Beatrice som fikk oppleve det. Jeg vet at Nelli hadde det veldig bra hos Beatrice noe som er godt å tenke på. Nå håper jeg bare de andre valpene i kullet er friske og fine. Super og Prima virker helt bra og jeg kommer til å trene dem som vanlig men vil selvfølgelig ha et ekstra øye på om alt virker normalt framover.

Beatrice og Nelli da de var på besøk hos oss i mai.

__________________________________________________________________________________________

160509

Innkjøring

Valpene er nå ca 7,5 mnd og jeg har forsiktig begynt med å la de trekke. Bruker sparkesykkelen og kjører veldig kort og i lett terreng. Stiller lite krav og de får masse oppmuntring og ros. Merker at de er unge og umodne men tror at det er ok å begynne forsiktig. Tror dette vil gjøre oppstarten til høsten litt lettere. Da vet de hva det går ut på og jeg kan raskere begynne å kreve litt mer av dem.

Har aldri vært så tidlig ute med å kjøre inn unghunder, men tror det går bra. Er bare veldig forsiktig både med fysisk og mental belastning enda. Og de har veldig godt av å lære seg rutinene med ut av bilen, på med sele og etterhvert også å stå stille før start og starte på kommando.

Er fortsatt veldig fornøyd med valpene. Særlig ekstriørmessig syntes jeg disse har et fortrinn framfor valper jeg har hatt før…med untak av Cera som bare er helt super flott :O)

PrimaBallerina til venstre og SuperDuper til høyre.

_____________________________________________________________________________________________

080509

Nelly

Lille Frisk heter nå Nelly og bor hos Beatrice og Torvild i Bærum. Der har hun det helt topp! Hun er blitt en flott unghund som liker å nyte livet litt langsomt :O) Men du skal ikke skue hunden på hårene her tror jeg det er mye tæl.. Blir artig å se hvordan hun utvikler seg videre.

Nelly ca 7 mnd

 

______________________________________________________________________________________________

SuperDuper og PrimaBallerine

Super og Prima nærmer seg nå 4 mnd. Så langt er jeg utrolig fornøyd med disse valpene. De har sosialisert seg godt inn i flokken her hjemme. Er utrolig «enkle» å ha i hus. De er kommet inn i alle hverdagsrutinene og ser ut til å trives godt. De har også vært mye på tur og trening. Bodd i bilen i flere dager og bodd inne på forskjellige steder. De har truffet mange andre hunder, både små, store, gamle, unge og i alle farger og fasonger. De opptrer tilsynelatende trygt i nye situasjoner, litt avventende, men absolutt nyskjerrig og utforskende.

Fysisk syntes jeg det ser lovende ut. Lang rygg og lange bein. De virker godt bygd med «riktige» proposjoner. Så dersom utviklingen både fysisk og psykisk fortsetter som det tegner nå tror jeg dette kan bli flotte hunder.

_________________________________________________________________________________________

Hilsen fra Vroni og Nonstop

Det har kommet julehilsen fra Vroni og Nonstop. De har det helt topp i sine nye hjem. Vroni har hatt en lei urinveisinfeksjon men er bra nå.

Vroni med sin røde julekåpe :O)

Tuva og Nonstop – et vakkert par :O)

___________________________________________________________________________________________

281108

Avreise

Da var et kapittel i valpenes liv slutt, men forhåpentligvis er det mange igjen. Litt trist når de drar, men samtidig fint. De kommer alle til gode hjem og får nå den tid og oppmerksomhet som en 8 uker valp trenger.

Forhåpentligvis vil jeg kunne følge valpene videre og møte de i ny og ne. Blir spennende og se hvordan de utvikler seg både med tanke på eksteriør, psyke og løpsmessig. SuperDuper og PrimaBallerina vil dere kunne følge videre her på mine sider :O)

251108

Valpene 7,5uke

I dag har jeg tatt nye bilder av alle valpene. Det er ikke enkelt! Resultatet ser dere her…

Asterix

Obelix

Hufsa

Lille Frisk

Lille My

Snorkfrøken (alltid litt trist..)

Tingeling

Nini


_________________________________________________________________________________________________

161108

Kveldstur

I dag har det vært mildt og fint i været så vi bestemte oss for å ta med valpene ut en liten tur. Nyskjerrige og litt forvirra tok de sine første steg ut i verden. Tok ikke så lang tid før de både våget seg opp trappen og ut på isen :O)

Astrix og Lille Frisk – det gikk så greit opp…litt vanskligere ned ;O)

Hallo der….

Mat!!!!!

Nam, nam….


________________________________________________________________________________________________

Litt om valpenes familie

Da Gabriele var på besøk her fant vi ut at hun har tjukke slekta til valpene hjemme hos seg. Hun har Raja som er søster til Herman, altså tanten til valpene, og Ludvik som er sønn av Scooter dvs halvbror til Gaia. Valpen som flytter hjem til Gabriele og Erik flytter altså inn til nærmeste familie :O)

Gabliele har sendt meg noen bilder av hundene. Syntes Raja er spseilet sjarmerende der hun har inntatt spisestuebordet ;O) Gabriele forteller at dette ikke er noe hun får lov til eller noe hun gjør ofte men når solen skinner greier hun ikke å la være…. Høres ut som en artig dame det der :O)

Raja sin yndlingsplass ;O)

Ludvik

 

_________________________________________________________________________________________________

Herman og Gaia

Her kommer litt informasjon om Herman og Gaia.

Herman: Eies av familien Huseby på Harestua og kjøres av Ann-Karin Huseby. Her kan dere se stamtavlen hans: stamtavle

Herman

Herman og Ann-Karin har en imponerende meritt liste. Her er en oversikt over hans medaljer i ulike mesterskap:

2004

Norgesmester NM Jr Flerspann

2005

Gull EM Jr Combined

Gull EM Jr Snørekjøring

Gull EM Stafett

Gull NM Junior 1spann

2006

NM og Kongepokal Combined

Gull NM lang

Gull EM Snørekjøring

Sølv EM stafett

Gull SOC Combined

Gull SOC 10 pulk

Gull SOC stafett

2007

Sølv NM lang

Gull VM Combined, Gafsele

Herman og Ann-Karin i farta

Gaia: Gaia er en flott tispe som bor hos en familie på Lillehammer. Bjørn Sigurd Andersen har imidlertid avlsretten på henne og det er i samarbeid med han at jeg har Gaia og valpene hos meg nå. Gaia er søster til Jippi (en tispe som jeg eier men som nå bor hos og kjøres av Sondre Stangeby) legger derfor ut en link til Jippi sin stamtavle her: Stamtavle

Gaia

 

____________________________________________________________________________________________

Utferdstrang

Det begynner å bli stor aktivitet i valpekassen nå. I dag greide Lille Frisk å komme seg over kanten. Gratulere!!!

«Anybody out there…

To dråper vann…

Hmmm…kanskje litt høyt…

Hele hurven i kurven…heheh :O)

Valpene 3 uker

Valpene vokser og ser ut til å trives godt. Her kommer det bilder på sjarmtrollene – Birk har gitt gjengen navn :O)

Obelix

Asterix

Nini

Lille Frisk

Lille My

Hufsa

Tingeling

Snorkfrøken

 

 

_________________________________________________________________________________________________

Gaia koser seg med valpene

Flink mamma

Smatt, smatt :O)

1 valp er død :O(

2 av tispene i kullet var mindre enn de andre. De har derfor fått litt ekstra service ved at jeg har passet på at de har fått litt «fred» fra de andre når de skulle die. I dag døde imidlertid den ene av de. Trist når det skjer. Nå håper jeg bare den andre lille vil greie seg fint i «kampen» mot sine større søsken.

Valpingen er igang

Kl 20:30 i kveld (lørdag 04.10.08) kom den første valpen. En stor og flott tispevalp. Gaia forstod ikke helt hva som skjedde så hun måtte få litt hjelp med de 2 første valpene. Deretter gikk det imidlertid kjempe fint. Nå er kl 23:50 og den 7. valpen har nettopp kommet. Det er nå 5 tisper og 2 hannhunder. Alle virker friske og fine. Det er mye lyd og liv :O)

Det endte med 9 valper totalt. 7 tisper og 2 hannhunder. Alt virker bra med Gaia og alle valpene har fått seg en sup melk.

Nettopp kommet til verden…

Det første åndedrag.

Kos.

Jeg legger meg her jeg…

Gaia – flott dame og stolt mor.

Det tar på, godt med en blund mellom slagene.

Zzzzz!

___________________________________________________________________________________________

 

Valper etter Gaia og Herman

Gaia er drektig og dersom alt går som vi håper på kommer det noen flotte valper i begynnelsen av oktober.

Gaia er en tispe etter Cera og Scooter. Hun er et ubeskrevet blad hva gjelder konkurranse, men hun er en trivelig familie og trekkhund. Hun er avlet på linjer som kan vise til gode resultater.

Herman er hunden som Ann Karin Huseby har gjort det veldig bra med. Han er også etter godt meriterte linjer.

Jeg kommer til å legge ut bilder og info om valpekullet på disse sidene. Så her er det bare å følge med. Dersom du er interessert i valp kan du ta kontakt med meg eller Bjørn Sigurd Andersen.

Reklame%d bloggere liker dette: