Cera + Strong

Goa

Her ser derer Goa og Mikael Henriksson – Goa er «vår» Gråtussa og hun bor nå altså i Sverige. Hun eies og kjøres av Mikael og de gjorde en flott innsats under VM i Holmenkollen. Særlig 6.plass på combined etter en uheldig start imponerte meg.

Mikael og Goa har problemer i starten..men de tar det godt inn igjen og ender på en fin 6.plass.

Goa vekker oppsikt med sin spesielle farge – stålgrå med blå øyne. Utrolig flott hund!

 

_________________________________________________________________________________________

270809

Valpene snart 7 uker

Her kommer endelig nye bilder av valpene. På bildene er de ca 6 uker. De er blitt utrolig flotte. De er harmoniske og virker trygge på det meste. Det er nå bestemt hvem som skal ha de forskjellige valpene. Det har ikke vært bare enkelt å velge. Valpene har vært jevne og fine i størrelse og utvikling. Til slutt må jeg (og kanskje noen andre av oss…) innrømme at det ble fargene som ble avgjørende 😉

«Elastica» – hun skal til Åsmarka og bli Mona A. Moen sin helt egen sledehund 🙂

«Evita» – hun har litt tykkere pels enn de andre og hun skal derfor til Kiruna (der er det jo kaldt) og trene mot VM 2011 sammen med Emilie Warra.

«Gråtussa» – hun skal til Bjørn Sigurd Andersen på Elverum. Han og sønnen Gorm har skumle planer mot VM…

«Astra» – hun er tro kopi av sin far og skal også flytte opp til Bjørn Sigurd.

«Kork» – hun skal bo her hos meg (og kanskje få en vertsfamilie) og hete CeraNova (altså «den nye Cera»).

SaltoMortale – eneste hanen i kurven. Denne karen er helt fantastisk – utrolig glad i å kose 😉 Han skal jeg beholde selv.


_____________________________________________________________________________________________

170709

Valpebilder

Her kommer bilder av gullklumpene :O)

SaltoMortale – eneste hanen i flokken.

En av de grå tispene – har ikke fått navn… Birk skal bestemme når han kommer hjem.

Evita

ChampanjeKork – fordi hun kom som et skudd og champanje farget…

Grå tispe – venter på navn…

Astra – fordi hun ble født i en Opel Astra…

___________________________________________________________________________________________

120709

Ceras «dramatiske» fødsel

Cera er altså blitt mor til 6 utrolig fine valper. Det var imidlertid ikke helt uten hjelp at disse små kom til verden. Første valpen kom enkelt og greit og alt virket til å gå som normalt. Da det hadde gått nesten to timer fra den første valpen kom og det fortsatt ikke skjedde noe ble jeg litt bekymret. Forsøkte å gå en tur med Cera men fortsatt ingenting… Etter drøfting med vertinær ble vi enige om at det beste var å dra inn på dyreklinikken. Valp nummer to kom i bilen på vei til vetrinæren :O) Valgte likevel å dra til klinikken – hadde en liten følelse av at Cera kunne komme til å trenge mer hjelp.

Det ble tatt røntgen for å ha en pekepinne på hvor mange valper det var igjen i magen. Bildet viste at det minst var fire igjen. Med litt kalk og litt mosjon kom det 3 valper ganske greit derette stoppet det litt opp igjen. Litt riestimulerende satte imidlertid fart på nummer 6. Bildet viste at det fortsatt var en valp igjen i livmoren og denne hadde det ikke travelt… Det ble litt hektisk og ordet keisersnitt ble nevnt mer enn en gang… Vi bestemte oss imidlertid for at vi ville gi Cera litt tid og fikk i henne både litt mat og sukkervann. Etter litt tid ble det satt ny dose med kalk og riestimulerende og valp nummer 7 kom som et skudd :O)

Det eneste skåret i gleden var at valp nummer 1 ikke greide seg – den var tydelig redusert og en del mindre enn de andre. Men de andre 6 er i fin form og koser seg nå stort sammen med Cera. Her følger noen bilder fra fødselen så skal jeg få lagt ut bilder av valpene seinere.

Fantastisk flink Cera :O)

Lik sin far…?

En hvit liten Evita (Birk har bestemt navn)

Endelig kom etternøleren :O) lykken var stor når keisersnitt var ungått!


___________________________________________________________________________________________

050709

Cera er tydelig drektig

Det er ingen tvil – Cera er drektig og valping nærmer seg. Jeg gleder meg utrolig til valpene kommer. Har STORE forventninger til disse valpene. Både Cera og Strong er avlet på noen veldig interessante linjer og jeg tror denne paringen vil få fram flotte valper med både god psyke og fysikk.

Cera er min hund og jeg vet hva som bor i henne. Hun er nå 10 år og glansdagene er over men hun er fortsatt en flott hund. Strong eies nå av Bjørn Sigurd Andersen og han beskriver han som en hardtarbeidene hund med en utrolig frekvens. Så dersom de kan få kroppen til Cera og hodet og intensiteten til Strong blir dette kanon :O)

Strong og Cera mai 09

Kos :O)

_____________________________________________________________________________________________

Cera (Molly + Rotor) ble parret med Strong (Toko + Vilda) den 7.mai og dersom alt går godt kan det ventes valper rundt 10.juli. Mer informasjon og bilder vil komme :O)

Reklame%d bloggere liker dette: